dilluns, 15 de desembre del 2014

Jubilació, que significa alegria



Estic content de poder-vos anunciar a tots els seguidors del blog que aquest 31 de desembre em jubilo, després d’haver treballat al Departament els darrers 33 anys, tots ells dedicats a la gestió del professorat.

La jubilació em comporta tancar una etapa de més de 43 anys de treball com a professor, director d’institut i com a gestor a l’Administració, però també s’obre un nou horitzó en el qual tindré més temps per fer altres activitats que no he pogut atendre mentre treballava. Tindré, en definitiva, temps per llegir i reflexionar sobre temes que he tingut pràcticament abandonats, com ara el grec antic, tan de  la literatura com de la filosofia gregues. Però vull mantenir l’exercici mental que m’exigeix escriure, enfrontant-me a analitzar i comentar aspectes que m’interessen, tal com he vingut fent des de fa més de cinc anys.

Aquest blog ha rebut ja més de 135.000 visites des de la seva inauguració el mes de maig de 2009, poc abans de publicar-se al DOGC la LEC, i després de rumiar-ho molts mesos, he decidit mantenir-lo actiu passada la meva jubilació. És la única cosa que us vull comentar en la nota d’avui: no li canviaré el títol al blog, però ampliaré la seva temàtica a tot el món educatiu i al de l’administració pública, amb comentaris personals que us puguin ser d’utilitat, en uns moments com els actuals, de canvi profund de la societat i de l’Administració.

A diferència del que he fet fins ara, procuraré contestar tots els vostres dubtes i preguntes que vulgueu fer-me arribar a través del blog, tinguin o no relació amb el contingut de la nota publicada en cada moment. Fins ara, això no ho he pogut fer i m’he limitat a comentar la normativa educativa, però a partir d’ara el meu blog també servirà per resoldre qüestions concretes que em plantegeu per compartir-les amb la resta de seguidors.

Fins l’any que ve. Bon Nadal!

7 comentaris:

  1. El Departament hi pert... L'ensenyament, directors i els mestres agrairem el teu assessorament. Una abraçada, bon tancament d'etapa i bon inici del nou camí :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Roser, tens raó tanco una etapa, de la qual estic molt content i obro una de nova. M'ho he passat molt bé escrivint en el blog, em trobo seguidors en qualsevol reunió de directors o inspectors, així que continuaré amb aquesta activitat tan agraïda.

      Una abraçada

      Elimina
  2. Quan una persona decideix iniciar un nou camí, només queda desitjar el millor. Egoistament, guanyo molt, ja que podré seguir el bloc i a sobre amb temàtica ampliada a tota l 'educació. Personalment em mereix tota la credibilitat i garanties. Sempre un espai de consulta on solventar dubtes legislatius. Ànims amb el nou camí cap a Ítaca, ara que l'Odissea està tant de moda. Estaré encantat de veure com vas lluitar amb Polifem, com vas evitar menjar la flor de lotus, les reaccions al teu voltant al sentir els cants de sirenes,... Això, sempre i quan, continuis sent Ulisses. Segur que no ens defraudaràs. Bon canvi de trajectòria.

    Un fidel seguidor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolgut Àlex, gràcies pel teu comentari i la confiança que em demostres des de fa molt temps. Fa més d'un any que m'estic entrenant, a estones, a llegir de nou textos grecs per calentar motors de cara a la jubilació. No sé com ho has encertat, però el primer llibre ha estat l'Odissea d'Homer. Ja pots estar segur que en algun comentari del sistema educatiu aprofitaré per colar alguna cita que serveixi per enmarcar el tema.
      Una abraçada

      Elimina
  3. Et vaig descobrir gràcies a un professor que admiro, en Jordi Perales. Certament, continúes sent un descobriment i m'alegra saber que seguiràs no només escrivint, si no responent-nos.

    ResponElimina
  4. Alberto,

    Ets molt generós amb els teus seguidors, poder disposar del teu temps i el teu saber amb nosaltres és un privilegi total.

    Moltes gràcies, m’ha fet molta il•lusió llegir la teva decisió.

    Felicitats!!!


    Farners

    ResponElimina
  5. Gràcies per mantenir la porta oberta. Aprofitarem per entrar-hi, si ens cal.
    Feliç nova etapa de llibertat de tot, fins i tot d'opinió!.

    ResponElimina