dilluns, 6 de maig del 2013

El projecte de decret de plantilles i provisió de llocs docents


Aquest dijous passat, el 2 de maig de 2013, vaig ser invitat per AXIA a fer una xerrada en l’Escola del Treball de Barcelona sobre el projecte de decret de plantilles i provisió de llocs docents, l’expedient del qual havia estat ja aprovat pel Consell Tècnic de Secretaris Generals a la reunió del dimarts 30 d’abril.

Tot just començava la meva intervenció dient bona tarda, quan les meves paraules van ser boicotejades per un petit grup de membres de l’assemblea d’interins i substituts, acompanyats per algun alliberat sindical, que van impedir la realització de l’acte acadèmic escridassant i xiulant durant més de mitja hora, fins que finalment es va suspendre la sessió.

És la primera vegada en la meva vida professional que se m’ha impedit exercir la meva llibertat d’expressió, amb crits dirigits contra “la dictadura de la LEC” i contra “el decret de plantilles”... No vaig poder intervenir en la sessió anul·lada, però això no impedeix que aprofiti avui el meu blog sobre la LEC per a fer pública en internet la conferència que tenia preparada sobre el decret de  plantilles i provisió, per facilitar-vos el seu contingut a tots els seguidors del blog, els que vareu assistir a la sessió avortada i els que no vareu venir a la xerrada.  

7 comentaris:

  1. Moltes gràcies Alberto,
    llegirem amb atenció el teu escrit, tot i que ens hagués agradat més escoltar-lo amb les teves paraules.. Va ser vergonyós !!
    Salutacions
    Isabel Ibáñez

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per difondre la informació públicament a través de la xarxa. Considero lamentable, poc edificant i completament fora de lloc l'actitud sindicalista de boicotejar una conferència per exposar un tema complex.

    Salutacions cordials,

    Marià Cano
    http://mcanosan.net

    ResponElimina
  3. L'Alberto, com sempre, aclaridor i exemplificant. Només em queda un dubte: a part dels ja 80 directors i directores professionals que ja existeixen, la resta estem preparats per assumir aquesta responsabilitat? Amb les 155h del curs inicial en direcció i gestió de centres docents públics n'hi ha prou per prendre aquesta decisió tant estratègica?
    Sigui com sigui i Darwin ja ho deia, confiarem amb la capacitat d'adaptació dels éssers humans!
    Endavant l'escola pública!
    Josep Rubiol

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies per facilitar la informació. Em pregunto si entre aquells que estaven cridant hi havia els tutors que perden hores i hores atenent a pares que es queixen d'un professor, o si hi havia aquells professors de guàrdia que es queixen d'haver de cobrir sempre la mateixa persona, o aquells que sigui per PAC, per centre de recent creació, o per ser de diversitat ja gaudeixen d'aquesta autonomia de les direccions.

    ResponElimina
  5. Gràcies Alberto,

    Presentació impecable d'arguments i magnífica coherència del discurs. Hagués estat molt instructiu haver-te pogut escoltar.

    També m'hagués agradat poder escoltar les contraargumentacions, si haguessin hagut. La veritat és que percebo molta resistència al canvi per part d'algun sector crític que tampoc no es mostra conforme amb la situació actual però que tampoc no fa propostes amb rigor.

    Salutacions des de les Terres de l'Ebre

    Mario González Jorge
    Escola Remolins
    Tortosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb molt retard, Mario, et dono les gràcies pels teus comentaris al meu blog, que tinc molt abandonat des que m’he jubilat i em dedico al tercer sector social. Però comprovo content que els seguidors continuen consultant el blog, molts anys desprès d’haver escrit les notes.
      Una abraçada ben forta

      Elimina
  6. Bona tarda senyor Del Pozo. He llegit amb atenció el document i no he trobat res que faci referència als professors amb discapacitat. No sé si ens voldrà contestar però certament li agrairia de tot cor.Als últims nomenaments els professors amb discapacitat hem perdut els nostres drets (col·lectiu F1).Podria explicar les raons? A qui beneficia? Som el col·lectiu més vulnerable I això realment no ajuda. És prou dur quedar-se desprotegit, però encara ho és més quan ningú no ho explica. Li agrairíem sincerament una resposta al següent mail colectivof1interins@gmail.com.

    Salutacions
    Professors col·lectiu F1

    ResponElimina